Alles wat je moet weten over HBO Max in Nederland!

Geschreven door Dave in maart 2024

HBO Max is een streamingdienst die op 8 maart 2022 in Nederland is gelanceerd. Het is een directe concurrent van Netflix en biedt een uitgebreide catalogus van bekroonde series van HBO en films van Warner Brothers. Met HBO Max kun je onbeperkt en zonder reclame kijken naar honderden films en series.

Ben je op zoek naar alles wat je moet weten over HBO Max? Dan zit je bij ons aan het goede adres. In dit artikel ontdek je precieze de kosten van HBO Max abonnementen, het aanbod van deze streamingdienst en benoemen we de specifieke voor- en nadelen.  


Het aanbod van HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan films en series van verschillende studio's, waaronder HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Met deze uitgebreide catalogus kunnen abonnees genieten van een divers aanbod aan populaire films en bekroonde series.

Enkele van de populaire series die beschikbaar zijn op HBO Max zijn onder andere Game of Thrones, Westworld, Succession en The Flight Attendant. Deze series hebben wereldwijd een grote schare fans verzameld en bieden meeslepende verhalen en hoogwaardige productiewaarden.

Daarnaast heeft HBO Max ook de rechten van iconische films, zoals de Harry Potter-serie en The Matrix-films. Deze klassiekers zijn geliefd bij filmliefhebbers en kunnen nu gestreamd worden op HBO Max.

Wat HBO Max uniek maakt, is dat bioscoopfilms van Warner Bros. al na 45 dagen op de streamingdienst beschikbaar worden gesteld. Dit betekent dat abonnees direct na de bioscooprelease kunnen genieten van blockbusters zoals Dune, The Suicide Squad en Godzilla vs. Kong.

Net als bij Netflix wordt het aanbod van HBO Max wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe films en series. Dit zorgt ervoor dat abonnees altijd toegang hebben tot frisse content en nieuwe ontdekkingen kunnen doen.

Het aanbod van HBO Max

Kosten van HBO Max

HBO Max biedt in Nederland een eenvoudige abonnementsstructuur aan met twee primaire opties: een maandabonnement en een jaarabonnement. Hieronder heb ik de belangrijk informatie van deze twee abonnementsvormen weergegeven:

Maandabonnement:

 • Kosten: € 7,99 per maand, wat de streamingdienst wat duurder maakt dan bijvoorbeeld Amazon Prime Video.
 • Flexibiliteit: Dit abonnement biedt de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. Dit is ideaal voor gebruikers die niet zeker weten hoe lang ze de dienst willen gebruiken of die de vrijheid willen behouden om hun abonnement op elk moment te kunnen wijzigen of annuleren.
 • Streamingkwaliteit en Downloads: Net als het jaarabonnement, biedt het maandabonnement streaming in zowel 4K Ultra HD als 1080p. Bovendien kunnen gebruikers tot 30 titels offline downloaden, wat handig kan zijn voor het kijken zonder internetverbinding.
 • Gelijktijdige Streams: Het ondersteunt het streamen op maximaal 5 apparaten tegelijk, wat het een goede keuze maakt voor gezinnen of huishoudens met meerdere gebruikers.

Jaarabonnement:

 • Kosten: € 59,99 per jaar. Door te kiezen voor dit abonnement, besparen gebruikers meer dan een derde van de kosten in vergelijking met het maandelijkse tarief over een jaar. Dit maakt het een kosteneffectieve optie voor de lange termijn.
 • Flexibiliteit: In tegenstelling tot het maandabonnement, biedt het jaarabonnement geen maandelijkse opzegmogelijkheid. Dit betekent dat gebruikers zich voor een heel jaar vastleggen. Het is dus meer geschikt voor gebruikers die overtuigd zijn van hun langdurige gebruik van de service.
 • Streamingkwaliteit en Downloads: Dit abonnement biedt dezelfde hoge streamingkwaliteit (inclusief 4K UHD en 1080p) en de mogelijkheid om tot 30 titels offline te downloaden.
 • Gelijktijdige Streams: Net als het maandabonnement, staat het jaarabonnement streamen op maximaal 5 apparaten tegelijkertijd toe.
Kosten van HBO Max

Apparaten waarop je HBO Max kunt bekijken

Met HBO Max kun je genieten van je favoriete films en series op verschillende apparaten. Of je nu thuis bent of onderweg, je kunt altijd en overal streamen. Hier zijn de apparaten waarop je HBO Max kunt bekijken:

 1. Laptops en desktops
 2. Chromebooks
 3. Smart-tv's
 4. Android-smartphones en -tablets
 5. Apple-apparaten zoals iPhone, iPad en Apple TV
 6. Gameconsoles zoals PlayStation 4 en 5, Xbox One
 7. Roku en Roku TV
 8. Chromecast

Voor ondersteunde smart-tv's zijn onder andere LG en Samsung-modellen beschikbaar. Of je nu een laptopsmart-tv of smartphone hebt, je kunt altijd HBO Max streamen en genieten van de nieuwste films en series.

Naast het streamen van content biedt HBO Max ook de mogelijkheid om films en series te downloaden op je apparaat. Dit is vooral handig wanneer je onderweg bent en geen internetverbinding hebt, zoals tijdens een vlucht of treinreis. Met de gedownloade content kun je toch genieten van je favoriete films en series, zelfs zonder internet.

Kortom, HBO Max is beschikbaar op een breed scala aan apparaten, waardoor je altijd en overal kunt genieten van de beste entertainmentervaring.


Profielen aanmaken bij HBO Max

Bij HBO Max kun je eenvoudig verschillende profielen aanmaken, zodat ieder gezinslid zijn of haar eigen persoonlijke kijkervaring heeft. Elk profiel heeft een eigen pagina waarop je snel kunt zien waar je bent gebleven met je favoriete serie of film. Dit maakt het gemakkelijk om je kijklijst bij te houden en direct door te gaan waar je gebleven bent.

Met het standaard-abonnement van HBO Max kun je tegelijkertijd met drie gezinsleden van verschillende films of series genieten. Zo kan iedereen in het gezin zijn eigen favorieten streamen op hetzelfde moment.

Met het basic-abonnement kun je echter maar één stream tegelijk bekijken. Dit is iets om rekening mee te houden als je met meerdere mensen in het huishouden gebruik wilt maken van HBO Max.

Elk profiel bij HBO Max kan worden gepersonaliseerd met een eigen foto. Zo kun je jouw profiel herkenbaar maken en een persoonlijke touch geven aan je kijkervaring. Bovendien kun je op elk profiel favoriete films en series instellen, zodat je snel toegang hebt tot je favoriete content.


Is HBO Max de moeite waard?

Of HBO Max de moeite waard is, hangt af van persoonlijke smaak. De streamingdienst biedt een breed scala aan bekroonde series en grote titels uit de filmwereld. Het aanbod is constant in ontwikkeling en er worden regelmatig nieuwe content toegevoegd. Als je fan bent van HBO-series en films van Warner Bros., is HBO Max zeker het overwegen waard. Het is aan te raden om een maandabonnement te nemen om te kijken of de dienst bij je past.


HBO Max review

In onze uitgebreide HBO Max review hebben we de streamingdienst getest en beoordeeld. We hebben gekeken naar de kwaliteit van de series en films, de functionaliteiten van de app, en de algemene gebruikservaring. Over het algemeen is het aanbod van HBO Max zeer divers en kwalitatief hoogwaardig.

Er zijn echter enkele technische gebreken, zoals versneld afspelen van series en ondertitelingsproblemen, die de kijkervaring kunnen beïnvloeden. Toch heeft HBO Max veel te bieden en is het een aanwinst voor filmliefhebbers en seriekijkers.

Om een beter beeld te geven van de kwaliteit en het aanbod van HBO Max, hebben we enkele belangrijke aspecten van de streamingdienst beoordeeld. Hieronder vind je onze beoordeling en bevindingen:

1. Kwaliteit van de series en films

HBO Max biedt een uitgebreide collectie aan series en films van HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. De content is van hoge kwaliteit en varieert van populaire series zoals Game of Thrones en Westworld tot bekende films zoals de Harry Potter-serie en The Matrix. De streamingkwaliteit van de content is over het algemeen goed, hoewel er soms enige compressieartefacten kunnen optreden bij het streamen in 4K UHD.

2. Functionaliteiten van de app

De HBO Max-app biedt verschillende handige functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om series en films te pauzeren, hervatten en doorspoelen. Daarnaast is er een handige zoekfunctie en worden suggesties gedaan op basis van je kijkgeschiedenis. Het is echter vermeldenswaardig dat er af en toe problemen kunnen zijn met het afspelen van ondertiteling, wat enige frustratie kan veroorzaken.

3. Algemene gebruikservaring

Over het algemeen is de gebruikservaring van HBO Max prettig. De interface is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om door de catalogus te bladeren en je favoriete series en films te vinden. Het streamen van content verloopt soepel en de laadtijden zijn over het algemeen snel. Echter, er zijn enkele gebruikers gemeld dat de app soms vastloopt of vertraging kan vertonen.

HBO Max review

Hoe aanmelden voor HBO Max?

Wil je genieten van de uitgebreide catalogus aan films en series van HBO Max? Volg dan deze eenvoudige stappen om je aan te melden:

 1. Bezoek de officiële website van HBO Max
 2. Klik op de optie 'Aanmelden' of 'Registreren'
 3. Kies het gewenste abonnement: maandabonnement of jaarabonnement
 4. Vul de benodigde gegevens in, zoals je naam, e-mailadres en betalingsgegevens
 5. Selecteer de gewenste betaalmethode, zoals iDEAL, VISA, Mastercard of PayPal
 6. Voltooi de betaling om je abonnement te activeren

Na het succesvol aanmelden en activeren van je abonnement kun je direct beginnen met het streamen van films en series op HBO Max. Vergeet niet om je inloggegevens veilig te bewaren voor toekomstig gebruik.


HBO series op andere kanalen

Voorheen konden HBO-series worden bekeken via andere kanalen, zoals Ziggo. Echter, sinds de komst van HBO Max naar Nederland heeft Ziggo de uitzendrechten verloren en zijn films en series van HBO grotendeels verwijderd uit het aanbod van Ziggo Movies & Series. Om HBO-content te bekijken, is een abonnement op HBO Max vereist.


Conclusie: Alles wat je moet weten over HBO Max

HBO Max is een uitgebreide streamingdienst die in maart 2022 in Nederland is gelanceerd. Deze streamingdienst biedt een indrukwekkend aanbod van honderden films en series van gerenommeerde studio's zoals HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network.

Met verschillende abonnementsmogelijkheden en beschikbaarheid op diverse apparaten, is HBO Max een aantrekkelijke keuze voor streamingliefhebbers in Nederland.

Hoewel HBO Max enkele technische gebreken heeft, zoals versneld afspelen van series en ondertitelingsproblemen, compenseert het dit met een divers en hoogwaardig aanbod van content. Van bekroonde series tot populaire films, HBO Max biedt voor elk wat wils. Of HBO Max de moeite waard is, hangt af van persoonlijke voorkeuren en interesse in de aangeboden content.

Als je fan bent van HBO-series en films van Warner Bros., biedt HBO Max een schat aan kijkplezier. Met het gemak van online streamen en de mogelijkheid om op verschillende apparaten te kijken, brengt HBO Max het beste van de entertainmentwereld naar jouw scherm. 


Veelgestelde vragen

Wat is HBO Max?

HBO Max is een nieuwe streamingdienst die in maart 2022 in Nederland is gelanceerd. Het biedt een uitgebreide catalogus van bekroonde series van HBO en films van Warner Brothers.

Wat is het aanbod van HBO Max?

Het aanbod van HBO Max omvat een breed scala aan films en series van verschillende studio's, waaronder HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Je kunt genieten van populaire series als Game of Thrones, Westworld, Succession en The Flight Attendant. Daarnaast heeft HBO Max de rechten van films zoals de Harry Potter-serie, The Matrix-films en nog veel meer. Het aanbod wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe content.

Wat zijn de kosten van HBO Max?

HBO Max biedt twee abonnementsmogelijkheden: een basic-abonnement voor €5,99 per maand en een standaard-abonnement voor €7,99 per maand. Er is ook een jaarabonnement beschikbaar voor €59,99 per jaar.

Op welke apparaten kan ik HBO Max bekijken?

Je kunt HBO Max bekijken op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart-tv's, laptops, desktops, Chromebooks, Android-smartphones en -tablets, Apple-apparaten zoals iPhone, iPad en Apple TV, gameconsoles zoals PlayStation 4 en 5, Xbox One, Roku en Roku TV, en Chromecast.

Kan ik profielen aanmaken bij HBO Max?

Ja, bij HBO Max kun je verschillende profielen aanmaken, waardoor ieder gezinslid een eigen pagina heeft. Op elk profiel kun je snel zien waar je bent gebleven met je favoriete serie. Met het standaard-abonnement kun je tegelijkertijd met drie gezinsleden van verschillende films of series genieten.

Hebben jullie een HBO Max review?

Ja, in onze uitgebreide HBO Max review hebben we de streamingdienst getest en beoordeeld. We hebben gekeken naar de kwaliteit van de series en films, de functionaliteiten van de app, en de algemene gebruikservaring. Over het algemeen is het aanbod van HBO Max zeer divers en kwalitatief hoogwaardig.

Is HBO Max de moeite waard?

Of HBO Max de moeite waard is, hangt af van persoonlijke smaak. Het aanbod is constant in ontwikkeling en er worden regelmatig nieuwe content toegevoegd. Als je fan bent van HBO-series en films van Warner Bros., is HBO Max zeker het overwegen waard.


Over de auteur

Mijn naam is Dave en ik ben gepassioneerd door alles wat met films te maken heeft. Van klassiekers tot de nieuwste blockbusters, ik deel graag mijn inzichten, recensies en analyses met jullie, mijn mede-filmfanaten. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor het vertellen van verhalen, neem ik je mee op een boeiende reis door de wereld van cinema.

Misschien ook interessant

Peacock is een nieuwe streamingdienst die onlangs officieel gelanceerd is in de

Lees verder

In 2024 presenteert Viaplay zich als een hub voor filmfans, maar hoe

Lees verder

Ben jij een avonturier die houdt van reizen en nieuwe plekken ontdekken?

Lees verder
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>