Alles wat je moet weten over Peacock in Nederland!

Geschreven door Dave in maart 2024

Peacock is een nieuwe streamingdienst die onlangs officieel gelanceerd is in de Verenigde Staten. Deze streamingdienst, eigendom van NBCUniversal, heeft een uitgebreide bibliotheek met films en series. Hoewel Peacock momenteel alleen beschikbaar is in de VS, zijn er plannen om het aanbod uit te breiden naar Europa, waaronder Nederland.

Als je geïnteresseerd bent in Peacock en wilt weten hoe je deze streamingdienst kunt bekijken in Nederland, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles uitleggen over Peacock, inclusief informatie over de abonnementen, het aanbod van films en series, en hoe je Peacock kunt streamen vanuit Nederland.

Lees verder om alles te ontdekken alles wat je moet weten over Peacock in Nederland.


Wat is Peacock Streaming?

Peacock Streaming is een streamingdienst vergelijkbaar met Netflix en Disney+. Het biedt abonnementen waarmee klanten toegang krijgen tot honderden tot duizenden films en series tegen een maandelijks tarief. Er is ook een gratis abonnementsoptie beschikbaar, waarbij een deel van de content gratis kan worden bekeken.


Peacock streamen vanuit Nederland (mét VPN)

Momenteel is Peacock, de populaire streamingdienst van NBCUniversal, niet beschikbaar in Nederland. Dit betekent dat Nederlandse kijkers geen directe toegang hebben tot de uitgebreide bibliotheek met films en series van Peacock. Gelukkig is er een oplossing waarmee je toch Peacock kunt streamen vanuit Nederland: een VPN.

Een VPN (Virtual Private Network) stelt je in staat om je locatie te veranderen en te doen alsof je je in een ander land bevindt, in dit geval de Verenigde Staten. Hierdoor kun je toegang krijgen tot Peacock, alsof je fysiek in de VS bent.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN creëert een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en een externe server van jouw keuze. Deze server kan zich overal ter wereld bevinden, inclusief de Verenigde Staten. Wanneer je verbonden bent met een Amerikaanse server, krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Dit IP-adres is wat streamingdiensten zoals Peacock gebruiken om te bepalen of je toegang hebt tot hun content.

Door gebruik te maken van een VPN en je verbinding te laten verlopen via een Amerikaanse server, kun je jouw echte locatie verbergen. Peacock zal denken dat je je in de VS bevindt en jouw toegang geven tot de volledige contentbibliotheek.

De voordelen van Peacock streamen met een VPN

 • Toegang tot de volledige bibliotheek met films en series van Peacock
 • Mogelijkheid om te genieten van exclusieve content die alleen beschikbaar is op Peacock
 • Streamen in hoge kwaliteit zonder beperkingen
 • Bescherming van je online privacy en beveiliging

De beste VPN-providers voor het streamen van Peacock in Nederland

Er zijn verschillende VPN-providers die geschikt zijn voor het streamen van Peacock vanuit Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de beste VPN-providers:

VPN-providerPrijsServers in de VSSnelheidCompatibiliteit
NordVPN€ 3,30 - € 10,63 per maandJaHoogWindows, Mac, iOS, Android
ExpressVPN€ 6,36 - € 11,28 per maandJaHoogWindows, Mac, iOS, Android
Surfshark€ 2,02 - € 9,89 per maandJaHoogWindows, Mac, iOS, Android

Deze VPN-providers bieden betrouwbare verbindingen met servers in de Verenigde Staten, waardoor je probleemloos Peacock kunt streamen vanuit Nederland.


Peacock Abonnementen & Tarieven

Peacock biedt verschillende abonnementsopties aan voor streaming liefhebbers in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare abonnementen en tarieven:

AbonnementContent ToegangAdvertentiesPrijs per Maand
Gratis AbonnementBeperkte toegang tot films, series en originalsJaGratis
Premium AbonnementVolledige toegang tot alle content, inclusief sportzenders, in 4K-kwaliteitNee$ 4,99
Premium Abonnement zonder AdvertentiesVolledige toegang tot alle content, inclusief sportzenders, in 4K-kwaliteitNee$ 9,99

Met het gratis abonnement krijg je beperkte toegang tot de bibliotheek van Peacock, inclusief films, series en originals. Houd er echter rekening mee dat dit abonnement advertenties bevat.

Het premium abonnement biedt de ultieme ervaring met volledige toegang tot alle beschikbare content, inclusief sportzenders, en dat allemaal in 4K-kwaliteit. Bovendien zijn er geen advertenties om je kijkplezier te onderbreken. Dit abonnement kost $ 4,99 per maand.

Als je een nog reclamevrije kijkervaring wilt, kun je kiezen voor het premium abonnement zonder advertenties. Met dit abonnement krijg je dezelfde voordelen als het standaard premium abonnement, maar dan zonder advertenties. Dit abonnement kost $ 9,99 per maand.

Welk abonnement je ook kiest, met Peacock kun je genieten van een breed scala aan films, series en originals. Of je nu een casual kijker bent of een fervent bingewatcher, er is een abonnementsoptie die bij jouw behoeften past.


Welke films kun je kijken op Peacock Streaming?

Peacock heeft een uitgebreide selectie films beschikbaar voor streaming. Of je nu houdt van klassiekers, actie, of komedie, er is voor elk wat wils. Enkele bekende films die je kunt bekijken op Peacock zijn:

 1. Jurassic Park: Een spannende avonturenfilm waarin wetenschappers prehistorische dinosaurussen tot leven brengen.
 2. The Fast & Furious franchise: Een serie actiefilms over straatraces en misdaad, boordevol snelle auto's en spectaculaire stunts.
 3. American Pie: Een komediefilm die draait om een groep middelbare scholieren en hun avonturen op het gebied van liefde en seksuele ontdekkingen.

Daarnaast investeert NBCUniversal, het moederbedrijf van Peacock, in nieuwe originele films exclusief voor het streamingplatform. Met een groeiend aanbod van films en regelmatige updates, is Peacock een uitstekende keuze voor liefhebbers van film.

Welke series kun je kijken op Peacock Streaming?

Peacock heeft een breed scala aan series beschikbaar, waaronder populaire titels zoals The Office (vanaf 2021), Parks and RecreationBrooklyn Nine-NineHouse en Keeping Up With the Kardashians. Het aanbod van series wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe releases.

SerieGenreJaar
The OfficeKomedie2005-2013
Parks and RecreationKomedie2009-2015
Brooklyn Nine-NineKomedie2013-heden
HouseDrama2004-2012
Keeping Up With the KardashiansReality2007-heden
Welke films kun je kijken op Peacock Streaming?

Peacock in vergelijking met andere streamingdiensten

Peacock is een nieuwe speler op de streamingmarkt en concurreert met bekende platforms zoals Netflix, Disney+, Hulu en Amazon Prime. Hoewel elk platform zijn eigen unieke kenmerken heeft, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen Peacock en de anderen.

Gratis abonnement met advertenties

Peacock biedt ook een gratis abonnement aan, wat een voordeel is vergeleken met de andere platforms. Met het gratis abonnement kunnen gebruikers toegang krijgen tot een deel van de content, zij het met advertenties. Dit is een geweldige optie voor mensen die geen extra kosten willen maken voor het streamen van films en series.

Concurrerende tarieven

De betaalde abonnementen van Peacock hebben concurrerende tarieven in vergelijking met de andere platforms. Voor $ 4,99 per maand kunnen gebruikers genieten van volledige toegang tot alle content, inclusief sportzenders, in 4K-kwaliteit. Voor $ 9,99 per maand kunnen gebruikers het premium abonnement zonder advertenties kiezen. Dit zorgt voor een breed scala aan keuzemogelijkheden voor verschillende budgetten.


Exclusieve content

Elk platform heeft zijn eigen exclusieve content waarmee het zich onderscheidt. Peacock heeft bijvoorbeeld de rechten verworven om populaire series zoals The Office (vanaf 2021), Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine, House en Keeping Up With the Kardashians uit te zenden. Dit betekent dat fans van deze series exclusief naar Peacock moeten komen om ze te kunnen streamen.

Om een beter beeld te krijgen van de verschillen tussen Peacock, Netflix, Disney+, Hulu en Amazon Prime, hebben we enkele belangrijke kenmerken in een tabel samengevat:

PeacockNetflixDisney+HuluAmazon Prime
Prijs per maand$ 4,99 (met advertenties) $ 9,99 (zonder advertenties)$ 8,99 - $ 17,99$ 7,99$ 5,99 - $ 11,99$ 12,99
Gratis abonnementJaNeeNeeNeeNee
Exclusieve contentJa, waaronder series zoals The Office, Parks and Recreation, Brooklyn Nine-NineJa, waaronder series zoals Stranger Things, The Crown, OzarkJa, waaronder series zoals The Mandalorian, WandaVision, LokiJa, waaronder series zoals The Handmaid's Tale, Little Fires EverywhereJa, waaronder series zoals The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys

Belangrijk om te weten over Peacock

Het aanbod van films en series op Peacock kan verschillen per land, vanwege contracten met lokale tv-zenders. Dit betekent dat sommige populaire series mogelijk niet beschikbaar zijn op Peacock vanwege exclusieve deals met andere streamingdiensten. Het is daarom belangrijk om te controleren welke content beschikbaar is in Nederland voordat je een abonnement neemt.

Bovendien is het goed om te weten dat bepaalde titels op Peacock slechts voor een beperkte tijd beschikbaar kunnen zijn. Dit betekent dat sommige films en series kunnen worden verwijderd uit de bibliotheek van Peacock na een bepaalde periode. Het is dus raadzaam om regelmatig te controleren welke titels beschikbaar zijn en of er nieuwe releases zijn die je interesseren.

Een ander belangrijk feit is dat Peacock al gratis beschikbaar is voor 20 miljoen Amerikaanse klanten van Comcast's Xfinity X1 en Flex. Dit betekent dat deze klanten toegang hebben tot een deel van de content van Peacock zonder extra kosten. Helaas is deze gratis toegang nog niet beschikbaar voor klanten buiten de Verenigde Staten, waaronder Nederland.


Hoe kun je Peacock in Nederland en België kijken?

Om Peacock in Nederland en België te kunnen kijken, heb je een VPN (Virtual Private Network) nodig. Met een VPN kun je je locatie veranderen naar de Verenigde Staten, waardoor je toegang krijgt tot Peacock. Hieronder volgen de stappen die je kunt volgen om Peacock te streamen:

Stap 1: Kies een betrouwbare VPN-provider

Eerst moet je een VPN-provider kiezen die servers in de Verenigde Staten heeft. Er zijn verschillende VPN-providers beschikbaar, zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

Stap 2: Abonneer op de VPN-service

Neem een abonnement op de VPN-service van je keuze. De meeste VPN-providers bieden verschillende abonnementsopties, afhankelijk van de duur en het gebruiksdoel.

Stap 3: Download en installeer de VPN-software

Na het abonneren moet je de VPN-software downloaden en installeren op het apparaat waarop je Peacock wilt streamen. De meeste VPN-providers bieden apps aan voor verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac, iOS en Android.

Stap 4: Verbind met een Amerikaanse server

Zodra de VPN-software is geïnstalleerd, open je deze en verbind je met een Amerikaanse server. Hierdoor verander je je locatie naar de Verenigde Staten.

Stap 5: Log in op Peacock en geniet van de content

Als je succesvol verbonden bent met een Amerikaanse server, kun je now in Nederland of België inloggen op Peacock en genieten van de films en series die beschikbaar zijn op het platform.

Let op: Het gebruik van een VPN om toegang te krijgen tot Peacock kan tegen de gebruiksvoorwaarden van de streamingdienst zijn. Zorg ervoor dat je de lokale wet- en regelgeving volgt en de voorwaarden van Peacock naleeft.


Hoe kies ik een VPN-provider?

Bij het kiezen van een VPN-provider is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten:

 1. Servers in de Verenigde Staten: Zorg ervoor dat de provider servers heeft in de Verenigde Staten. Je hebt een Amerikaanse server nodig om toegang te krijgen tot Peacock.
 2. Snelheid van de verbinding: Controleer de snelheid van de verbinding. Een goede snelheid is essentieel voor het probleemloos streamen van video's.
 3. Apps voor verschillende apparaten: Kijk of de provider apps heeft voor verschillende apparaten, zoals Windows, Mac, iOS en Android. Dit maakt het gebruik van de VPN op verschillende apparaten eenvoudiger.
 4. Reputatie van de provider: Onderzoek de reputatie van de VPN-provider. Lees reviews en beoordelingen van andere gebruikers om te zien of de provider betrouwbaar is en goede prestaties biedt.
 5. Prijs en abonnementsopties: Vergelijk de prijzen en abonnementsopties van verschillende VPN-providers. Zorg ervoor dat je een provider kiest die aan jouw behoeften voldoet en binnen je budget past.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een VPN-provider voor het streamen van Peacock.


Zo kun je naar Peacock TV kijken in Nederland

Om Peacock TV in Nederland te kunnen kijken, kun je gebruikmaken van een VPN-provider zoals NordVPN. Met behulp van een VPN (Virtual Private Network) kun je je locatie veranderen en doen alsof je je in de Verenigde Staten bevindt, waardoor je toegang krijgt tot Peacock TV.

Volg deze eenvoudige stappen om naar Peacock TV te kijken in Nederland:

 1. Schaf een abonnement aan bij een betrouwbare VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Open de VPN-app en maak verbinding met een Amerikaanse server.
 4. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.
 5. Log in op Peacock TV met je accountgegevens (of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt).
 6. Geniet van je favoriete films en series op Peacock TV vanuit Nederland!

Met een VPN-provider zoals NordVPN kun je veilig en anoniem gebruikmaken van Peacock TV in Nederland. Let er wel op dat het gebruik van een VPN mogelijk in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van Peacock TV. Gebruik de VPN-dienst dus op eigen risico.

Let op: de beschikbaarheid van de content op Peacock TV kan variëren per land. Sommige shows en films zijn mogelijk alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.


Conclusie: Alles wat je moet weten over Peacock in Nederland

Hoewel Peacock momenteel niet beschikbaar is in Nederland, is het mogelijk om met behulp van een VPN toegang te krijgen tot deze veelbelovende streamingdienst. Een VPN stelt je in staat om je locatie virtueel te veranderen naar de Verenigde Staten, waardoor je toegang hebt tot Peacock TV en kunt genieten van een breed scala aan films en series.

Het enige wat je nodig hebt is een betrouwbare VPN-provider die servers heeft in de VS en goede snelheden biedt voor een probleemloze streamingervaring.

Met een VPN kun je de geografische blokkades omzeilen en genieten van de unieke content op Peacock. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de beschikbaarheid van films en series kan variëren per land, vanwege contractuele verplichtingen met lokale tv-zenders.

Populaire series zoals Seinfeld zijn mogelijk niet beschikbaar op Peacock vanwege exclusieve deals met andere streamingdiensten. Bovendien kunnen bepaalde titels op Peacock slechts voor een beperkte tijd beschikbaar zijn.

Om te beginnen met het kijken naar Peacock via een VPN, moet je een abonnement nemen bij een gerenommeerde VPN-provider, zoals NordVPN, Surfshark of CyberGhost. Deze providers bieden allemaal servers in de Verenigde Staten en leveren betrouwbare verbindingen en snelheid voor een soepele streamingervaring.

Kies de juiste provider die bij je behoeften past, download de VPN-software op je apparaat, maak verbinding met een Amerikaanse server en log in op Peacock TV om te genieten van je favoriete films en series.


Veelgestelde vragen

Wat is Peacock en hoe werkt het?

Peacock is een streamingdienst van NBCUniversal waarmee gebruikers toegang hebben tot een breed scala aan films, series, nieuws, sport en meer. Het werkt op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets, computers en smart-tv's. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties om toegang te krijgen tot de content.

Welke content biedt Peacock?

Peacock biedt een diverse bibliotheek met films, series, nieuwsprogramma's, sportevenementen en originele content. Enkele populaire titels zijn The Office, Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine, en meer. Daarnaast zijn er ook live-uitzendingen van NBC en andere kanalen beschikbaar.

Hoeveel kost Peacock en welke abonnementsopties zijn beschikbaar?

Peacock biedt verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis abonnement met beperkte toegang en advertenties, een premium abonnement met volledige toegang en advertenties, en een premium abonnement zonder advertenties tegen een maandelijkse vergoeding. De exacte kosten variëren afhankelijk van het gekozen abonnement.

Is Peacock beschikbaar in Nederland?

Op dit moment is Peacock nog niet beschikbaar in Nederland. Echter, met behulp van een VPN (Virtual Private Network) kunnen Nederlandse gebruikers toegang krijgen tot Peacock door hun locatie virtueel te veranderen naar de Verenigde Staten.

Welke apparaten ondersteunen Peacock?

Peacock is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers, smart-tv's, streaming mediaplayers en gameconsoles. Populaire platformen zoals iOS, Android, Apple TV, Roku, en meer worden ondersteund. Gebruikers kunnen de Peacock-app downloaden op hun favoriete apparaat en beginnen met streamen.


Over de auteur

Mijn naam is Dave en ik ben gepassioneerd door alles wat met films te maken heeft. Van klassiekers tot de nieuwste blockbusters, ik deel graag mijn inzichten, recensies en analyses met jullie, mijn mede-filmfanaten. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor het vertellen van verhalen, neem ik je mee op een boeiende reis door de wereld van cinema.

Misschien ook interessant

Ben jij een avonturier die houdt van reizen en nieuwe plekken ontdekken?

Lees verder

Disney Plus is een videostreamingdienst van Disney, vergelijkbaar met Netflix. Met Disney

Lees verder

Amazon Prime Video is een populaire videostreamingdienst van Amazon, beschikbaar in Nederland.

Lees verder
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>