Guardians of the Galaxy in de juiste volgorde!

Geschreven door Dave in maart 2024

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Films
 • /
 • Guardians of the Galaxy in de juiste volgorde!

In dit artikel nemen we een diepe duik in de kosmische wereld van de Guardians of the Galaxy. We ontdekken hoe deze epische verhalen zich ontvouwen, van de onverwachte samenkomst van intergalactische verschoppelingen tot hun heroïsche gevechten tegen dreigingen vanuit het universum. Voor fans van de serie is er een boeiende chronologische reis die je zeker niet wilt overslaan.

Bereid je voor op een avontuur door de sterren, terwijl we de volgorde van de Guardians of the Galaxy-films verkennen. Ook ga je ontdekken waarom deze kleurrijke groep helden zo'n onvergetelijke indruk heeft achtergelaten in de wereld van de filmgeschiedenis. Wacht niet langer en lees gauw verder!


Hoe kijk je Guardians of the Galaxy chronologisch?

Waarom is het belangrijk om de Guardians of the Galaxy-films in de juiste volgorde te bekijken? Stel je voor dat je een kosmische puzzel legt, waarbij elk stukje naadloos aansluit. Door deze epische saga chronologisch te volgen, krijgen de avonturen van onze favoriete helden extra diepgang en context.

Je ontdekt de oorsprongsverhalen en belangrijke gebeurtenissen die het universum ingrijpend veranderen. Kortgezegd, het in volgorde kijken van Guardians of the Galaxy biedt een boeiende en samenhangende ervaring die je zeker niet wilt missen.

Nu je weet waarom het belangrijk is om Guardians of the Galaxy chronologisch te kijken, is het tijd voor de juiste volgorde waarin jij de kosmische franchise moet kijken!


Dit is de Guardians of the Galaxy volgorde!

Maar wat is nou precies de volgorde van Guardians of the Galaxy? Hieronder hebben wij chronologisch de afleveringen van Guardians of the Galaxy geselecteerd. Zo weet je precies in welke volgorde je Guardians of the Galaxy moet bekijken!

1. Guardians of the Galaxy (2014)

De film introduceert het unieke team van helden: Star-Lord (Peter Quill), Gamora, Drax, Rocket Raccoon, en Groot. Deze groep onwaarschijnlijke helden moet samenwerken om een krachtige orb te beschermen tegen Ronan the Accuser, die het wil gebruiken om verwoesting aan te richten. De film staat bekend om zijn humor, actie en iconische soundtrack. Bekijk hem hier!

2. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Dit vervolg focust op Star-Lord's achtergrond, met name zijn relatie met zijn vader, Ego, een machtige Celestial. Het verkent thema's als familie en identiteit, terwijl het team geconfronteerd wordt met nieuwe bedreigingen en bondgenoten, waaronder Mantis. De film verdiept de banden binnen het team en onthult belangrijke aspecten van hun verleden. Bekijk hem hier!

3. Avengers: Infinity War (2018)

In deze crossover-film spelen de Guardians een sleutelrol. Ze ontmoeten Thor en werken samen met de Avengers in een poging om Thanos te stoppen. Dit is een cruciaal punt in het MCU, waar de jacht op de Infinity Stones en de dreiging van Thanos een hoogtepunt bereiken. Bekijk hem hier!

4. Avengers: Endgame (2019)

Na de gebeurtenissen van Infinity War zien we hoe de overgebleven Guardians en Avengers samenwerken om de daden van Thanos ongedaan te maken. Deze film is een emotioneel en actievol einde van diverse verhaallijnen binnen het MCU, met aangrijpende momenten en epische confrontaties. Bekijk hem hier!

5. Thor: Love and Thunder (2022)

Hoewel dit primair een Thor-film is, speelt het team van de Guardians een ondersteunende rol. De film toont Thor's interacties met de Guardians voordat hij zich op een persoonlijke reis begeeft, wat zorgt voor een mix van humor en actie. Bekijk hem hier!

6. The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Deze speciale aflevering speelt zich af tijdens de feestdagen en richt zich op de Guardians die proberen Peter Quill een vrolijke kerst te bezorgen. Dit biedt een luchtige en hartverwarmende kijk op de personages buiten hun gebruikelijke avonturen. Bekijk hem hier!

7. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is een film die voortbouwt op de gebeurtenissen en ontwikkelingen van de eerdere delen van de serie. In dit derde deel worden de Guardians aangevallen door Adam Warlock, een krijger gecreëerd door de High Priestess Ayesha, die wraak zoekt voor een eerdere confrontatie. Deze aanval laat Rocket zwaargewond achter, waardoor de Guardians naar Orgocorp's hoofdkwartier moeten reizen om een code te vinden die Rockets leven kan redden. Bekijk hem hier!


Waar kun je Guardians of the Galaxy kijken?

In Nederland kun je de Guardians of the Galaxy-reeks bekijken via verschillende streamingdiensten. De belangrijkste streamingdiensten waar je de reeks kunt bekijken zijn:

 1. Disney Plus: Disney Plus biedt een uitgebreid assortiment aan Marvel-content, waaronder de "Guardians of the Galaxy"-films en gerelateerde series. Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze voor fans van Marvel, gezien het uitgebreide aanbod aan gerelateerde films en series die beschikbaar zijn op dit platform.
 2. Apple TV: Je kunt de "Guardians of the Galaxy"-series ook kopen via Apple TV. Dit kan een goede optie zijn als je liever de series bezit in plaats van ze te streamen.
 3. Google Play Movies: Net als bij Apple TV kun je de series kopen en bekijken via Google Play Movies. Dit kan handig zijn als je al een account hebt bij Google en graag je films en series via dit platform beheert.

Andere streamingdiensten zoals Netflix en HBO Max bieden ook een breed scala aan films en series, maar specifiek voor de Guardians of the Galaxy-reeks lijkt Disney Plus de meest complete optie te zijn. 

Het is altijd een goed idee om de beschikbaarheid van specifieke titels te controleren op de streamingdiensten die je overweegt, aangezien de beschikbaarheid van content kan variëren.


Wie zit er in de cast van Guardians of the Galaxy?

De cast van Guardians of the Galaxy is een dynamisch ensemble van getalenteerde acteurs die levendigheid en diepte geven aan hun personages, waardoor ze een onvergetelijke indruk achterlaten in het Marvel Cinematic Universe. Hier volgt een uitgebreide beschrijving van de belangrijkste castleden en hun rollen in de film:

 1. Chris Pratt als Peter Quill / Star-Lord: Chris Pratt vertolkt de rol van Peter Quill, beter bekend als Star-Lord, een halfmenselijke, half-Celestial en de charismatische leider van de Guardians. Pratt brengt een mix van humor, actie en emotionele diepgang in zijn rol, waardoor Star-Lord een geliefd personage in het MCU is geworden.

 2. Zoe Saldana als Gamora: Zoe Saldana speelt Gamora, een wees en voormalige huurmoordenares die een weg zoekt naar verlossing. Ze is geadopteerd door de beruchte schurk Thanos en staat bekend als de dodelijkste vrouw in het universum. Saldana's vertolking van Gamora is zowel krachtig als gevoelig, waardoor ze een sleutelfiguur in de serie is.

 3. Dave Bautista als Drax the Destroyer: Dave Bautista neemt de rol van Drax the Destroyer op zich, een krijger met een persoonlijke vendetta tegen Ronan the Accuser. Bautista's vertolking van Drax brengt een unieke combinatie van fysieke intimiderende kracht en onverwachte komische timing, wat het personage een fan-favoriet maakt.

 4. Bradley Cooper als de stem van Rocket Raccoon: Bradley Cooper leent zijn stem aan Rocket Raccoon, een genetisch gemodificeerde wasbeer met een scherpe tong en een geniaal niveau van mechanische en strategische expertise. Cooper's stemacteerwerk voegt een essentiële laag van humor en diepgang toe aan dit unieke personage.

 5. Vin Diesel als de stem van Groot: Vin Diesel verzorgt de stem van Groot, een boomachtig wezen met beperkte vocabulaire maar een groot hart. Ondanks zijn beperkte dialoog, "I am Groot," slaagt Diesel erin om emotie en betekenis over te brengen, waardoor Groot een geliefd en onmisbaar lid van het team is.

 6. Lee Pace als Ronan the Accuser: Lee Pace speelt de primaire antagonist, Ronan the Accuser, een machtige Kree-radicaal met een onverzadigbare honger naar macht en vernietiging. Pace's dreigende vertolking maakt van Ronan een memorabele en intimiderende tegenstander voor de Guardians.

 7. Michael Rooker als Yondu Udonta: Michael Rooker neemt de rol van Yondu Udonta op zich, de leider van de Ravagers en een vaderfiguur voor Peter Quill. Rooker geeft een gelaagde en emotionele prestatie, waarbij hij de complexiteit van Yondu's karakter prachtig naar voren brengt.

 8. Karen Gillan als Nebula: Karen Gillan vertolkt Nebula, de geadopteerde dochter van Thanos en de zuster/rivaal van Gamora. Gillan's rol als Nebula is zowel intens als meeslepend. Ze portretteert een complex en gelaagd karakter, dat zowel fysiek als emotioneel diepgaand is. Nebula's worsteling met haar identiteit en verleden maakt haar tot een fascinerend personage in het MCU.
 9. Djimon Hounsou als Korath: Djimon Hounsou speelt Korath, een loyale dienaar van Ronan en een geduchte krijger. Hoewel zijn rol kleiner is, draagt Hounsou's krachtige aanwezigheid bij aan de dreiging en intensiteit van de film.

 10. Glenn Close als Nova Prime: Glenn Close speelt Nova Prime, de leider van de Nova Corps op Xandar. Close brengt een gevoel van autoriteit en waardigheid in haar rol, wat bijdraagt aan de politieke en morele complexiteit van het universum binnen de film.


Veelgestelde vragen

In welke volgorde moet ik de "Guardians of the Galaxy"-films bekijken?

De aanbevolen volgorde is: "Guardians of the Galaxy" (2014), "Guardians of the Galaxy Vol. 2" (2017), "Avengers: Infinity War" (2018), "Avengers: Endgame" (2019), "Thor: Love and Thunder" (2022), en "Guardians of the Galaxy Vol. 3" (2023).

Wie zijn de hoofdpersonages in "Guardians of the Galaxy"?

De belangrijkste personages zijn Peter Quill (Star-Lord), Gamora, Drax, Rocket Raccoon, en Groot. Andere belangrijke figuren zijn Nebula, Yondu, en in latere films, Mantis.

Wie heeft "Guardians of the Galaxy" geregisseerd en geproduceerd?

De films zijn geregisseerd door James Gunn en geproduceerd door Marvel Studios. Ze worden gedistribueerd door Walt Disney Studios Motion Pictures.


Over de auteur

Mijn naam is Dave en ik ben gepassioneerd door alles wat met films te maken heeft. Van klassiekers tot de nieuwste blockbusters, ik deel graag mijn inzichten, recensies en analyses met jullie, mijn mede-filmfanaten. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor het vertellen van verhalen, neem ik je mee op een boeiende reis door de wereld van cinema.

Misschien ook interessant

In dit artikel gaan we op zoek naar de film die de

Lees verder

Zoek je naar ware liefde op het witte doek? Ontdek onze Top

Lees verder

Vandaag duiken we in de superheldenwereld van de Batman films. Deze iconische

Lees verder
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>