Zo kijk je Pirates of the Caribbean in de juiste volgorde!

Geschreven door Dave in maart 2024

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Films
 • /
 • Zo kijk je Pirates of the Caribbean in de juiste volgorde!

Ahoy, filmliefhebbers en piratenfans! Bereid je voor op een avontuurlijke reis door de zeeën van de 'Pirates of the Caribbean'-filmserie. Van het betoverende debuut in 'The Curse of the Black Pearl' tot de meest recente golven in 'Dead Men Tell No Tales', wij leiden je naar de juiste Pirates of the Caribbean volgorde!

Ontdek de verborgen schatten van deze films, leer over de iconische personages zoals Captain Jack Sparrow en vind uit hoe elke film bijdraagt aan het grotere verhaal. Deze gids zal je helpen om je koers te bepalen door de betoverende wereld van 'Pirates of the Caribbean'. Hijs de zeilen en laat het avontuur beginnen!


Hoe kijk je Pirates of the Caribbean chronologisch?

Het is belangrijk om de 'Pirates of the Caribbean'-films in chronologische volgorde te bekijken om de volledige diepte en samenhang van het verhaal te begrijpen. Elke film bouwt voort op de gebeurtenissen van de vorige, waardoor een complexe en met elkaar verbonden verhaallijn ontstaat. 

Door de films in de juiste volgorde te bekijken, krijg je niet alleen een beter inzicht in de ontwikkeling van de personages, zoals de iconische Captain Jack Sparrow, maar kun je ook de subtiele verwijzingen en plotpunten die door de serie heen zijn geweven, volledig waarderen. 

Het volgen van de chronologie verbetert je kijkervaring, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in de meeslepende wereld van piraterij, avontuur en fantasie die deze serie zo uniek maakt.


Dit is de juiste Pirates of the Caribbean volgorde!

Hoe kijk ik Pirates of the Caribbean in de juiste volgorde? Hieronder ontdek je het belangrijkste gedeelte uit dit artikel, namelijk de juiste volgorde waarin je Pirates of the Caribbean moet kijken. Je ontdekt alle films uit de Pirates of the Caribbean reeks in de juiste chronologische volgorde:

1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

In dit avontuurlijke debuut ontmoeten we Captain Jack Sparrow, een slimme en charismatische piraat. Hij sluit een onwaarschijnlijke alliantie met de smid Will Turner om zijn schip, de Black Pearl, terug te winnen. Ze worden geconfronteerd met een groep vervloekte piraten onder leiding van de angstaanjagende Captain Barbossa. Deze film combineert humor, actie en bovennatuurlijke elementen om een meeslepend piratenverhaal te vertellen. Het zet de toon voor de serie met zijn unieke personages en fantasierijke plot. Bekijk The Curse of the Black Pearl hier!

2. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

De avonturen van Jack Sparrow vervolgen wanneer hij geconfronteerd wordt met Davy Jones, de legendarische heerser van de oceaanbodem. Jack moet zijn ziel redden van een eeuwigheid van dienstbaarheid aan Jones. Will en Elizabeth worden weer in het avontuur gesleept, dit keer met hun eigen verborgen motieven. Deze film introduceert het hart van Davy Jones als een cruciaal element en verhoogt de inzet met spectaculaire zeeslagen. Het eindigt met een cliffhanger die kijkers verlangend maakt naar het volgende deel. Bekijk Dead Man's Chest hier!

3. Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

Dit derde deel brengt de personages naar exotische locaties en nog grotere uitdagingen. De helden moeten navigeren door verraad en loyaliteitsconflicten terwijl ze de strijd aangaan met de machtige East India Company. Ze ondernemen een riskante reis naar de rand van de wereld om Jack Sparrow te redden. Deze film brengt meerdere verhaallijnen samen en onthult verrassende verbindingen tussen personages. Met epische gevechten en indrukwekkende visuele effecten, biedt het een dramatische climax voor de eerste trilogie. Bekijk At World's End hier!

4. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Jack Sparrow begint aan een zoektocht naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd, geïnspireerd door de legende van Ponce de León. Hij kruist paden met de enigmatische Angelica, een vrouw uit zijn verleden, en de beruchte piraat Blackbeard. Deze film introduceert nieuwe personages en een zelfstandig verhaal, los van de eerdere trilogie. Met avonturen op zee en op exotische locaties, blijft de serie trouw aan zijn mix van humor, actie en bovennatuurlijke elementen. Bekijk On Stranger Tides hier!

5. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

In dit nieuwste deel keert Captain Jack Sparrow terug, ditmaal op de vlucht voor zijn oude vijand, de angstaanjagende Captain Salazar en zijn spookachtige bemanning. Zij zijn ontsnapt uit de Driehoek van de Bermudadriehoek, vastbesloten om alle piraten te vernietigen, met name Jack. Jack's enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Drietand van Poseidon, een krachtig artefact dat de totale controle over de zeeën biedt. Bekijk Dead Men Tell No Tales hier!


Waar kun je de Pirates of the Caribbean reeks kijken?

In Nederland zijn er verschillende manieren waarop je de "Pirates of the Caribbean"-filmreeks kunt bekijken, zowel via streamingdiensten als door de films te kopen of te huren:

Streamingdiensten:

 • Disney+: Als dé thuisbasis voor Disney-inhoud, heeft Disney+ alle vijf de "Pirates of the Caribbean"-films in hun bibliotheek. Dit is een ideale optie als je alle films achter elkaar wilt bekijken of toegang wilt hebben tot een breed scala aan andere Disney-films en -series.
 • Netflix: Netflix wisselt regelmatig van aanbod, dus het is mogelijk dat sommige of alle "Pirates of the Caribbean"-films beschikbaar zijn. Check de huidige catalogus voor de meest recente informatie.

Kopen of Huren:

 • Bol.com: Je kunt de DVD's of Blu-rays van de "Pirates of the Caribbean"-films kopen op Bol.com. Dit geeft je permanente toegang tot de films, ongeacht de beschikbaarheid op streamingplatforms.
 • Pathé Thuis: Deze service biedt je de mogelijkheid om de "Pirates of the Caribbean"-films te huren of te kopen. Je kunt dan de films streamen vanaf verschillende apparaten.
 • Google Play Films & TV en Apple iTunes: Beide platforms bieden opties om de films te huren of te kopen, wat je de flexibiliteit geeft om ze te bekijken op je Android- of iOS-apparaten, evenals op andere ondersteunde streamingapparaten.

De cast van de "Pirates of the Caribbean"-serie is gevuld met getalenteerde acteurs die bijdragen aan het unieke karakter en de charme van de films. Hier is een uitgebreid overzicht van de belangrijkste castleden:

 1. Johnny Depp als Captain Jack Sparrow: Johnny Depp is het kloppende hart van de serie als Captain Jack Sparrow, een slimme en onvoorspelbare piraat bekend om zijn iconische kledingstijl en unieke manier van spreken. Zijn karakter is zowel komisch als heroïsch, vaak navigerend tussen deze twee met een verbazingwekkend gemak. Sparrow's avonturen zijn centraal in alle films, waarbij zijn slimheid en charme hem steeds weer uit moeilijke situaties redden.
 2. Orlando Bloom als Will Turner: Orlando Bloom speelt Will Turner, een eerlijke en bekwame smid die zich ontpopt tot een dappere piraat. Zijn verhaal begint als een zoektocht naar liefde en identiteit, maar evolueert naar een complexe reis vol uitdagingen en veranderingen. Turner's relatie met Elizabeth Swann en zijn vriendschap en rivaliteit met Jack Sparrow zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het verhaal.
 3. Keira Knightley als Elizabeth Swann: Keira Knightley's Elizabeth Swann transformeert van een gouverneursdochter naar een sterke en onafhankelijke piraat. Haar karakterontwikkeling door de serie heen is opmerkelijk, waarbij ze niet alleen romantische interesse, maar ook een sleutelfiguur in de gevechten en intriges van de piratenwereld wordt.
 4. Geoffrey Rush als Captain Hector Barbossa: Geoffrey Rush geeft leven aan Captain Hector Barbossa, een complexe piraat die zowel een antagonist als een bondgenoot voor Jack Sparrow is. Zijn karakter is listig, ambitieus en vaak onvoorspelbaar, waardoor hij een fascinerende dynamiek in de films brengt.
 5. Bill Nighy als Davy Jones: Bill Nighy's optreden als Davy Jones, de vervloekte kapitein van The Flying Dutchman, is zowel angstaanjagend als empathisch. Zijn karakter is een technisch meesterwerk, een combinatie van acteerwerk en digitale effecten, en brengt een diepgaande emotionele lading in zijn tragische verhaal.
 6. Ian McShane als Blackbeard: Ian McShane's vertolking van Blackbeard in "On Stranger Tides" is imposant en dreigend. Zijn karakter is doordrenkt van mysterie en bijgeloof, en vormt een belangrijke nieuwe bedreiging in de serie met zijn zoektocht naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.
 7. Javier Bardem als Captain Salazar: Javier Bardem brengt een intense en angstaanjagende aanwezigheid als Captain Salazar in "Dead Men Tell No Tales". Zijn zoektocht naar wraak op Jack Sparrow en zijn spookachtige verschijning voegen een nieuw niveau van spanning en dreiging toe aan de serie.
 8. Penélope Cruz als Angelica: Penélope Cruz speelt Angelica, een vrouw uit Jack Sparrow's verleden. Haar karakter is slim, verleidelijk en complex, en biedt een andere kant aan de persoonlijkheid van Jack. Haar relatie met zowel Jack als haar vader, Blackbeard, voegt een interessante laag toe aan het verhaal van "On Stranger Tides".

Naast deze hoofdrollen bevat de serie een breed scala aan ondersteunende personages en cameorollen, die allemaal bijdragen aan de rijke en dynamische wereld van "Pirates of the Caribbean". De sterke acteerprestaties en de unieke personages maken de serie tot een geliefd en memorabel onderdeel van de moderne filmgeschiedenis.

Andere bekeken ook: Dit is de volgorde waarin je de Harry Potter films moet kijken!


Veelgestelde vragen

Wat is de juiste volgorde om de 'Pirates of the Caribbean'-films te kijken?

De juiste volgorde om de 'Pirates of the Caribbean'-films te kijken is als volgt:

 • The Curse of the Black Pearl (2003)
 • Dead Man's Chest (2006)
 • At World's End (2007)
 • On Stranger Tides (2011)
 • Dead Men Tell No Tales (2017)
 • Moet je de 'Pirates of the Caribbean'-films in volgorde kijken?

  Ja, het wordt aanbevolen om de 'Pirates of the Caribbean'-films in volgorde te kijken voor een beter begrip van de verhaallijn, karakterontwikkeling en de onderlinge relaties tussen de personages.

  Zijn er verschillen in de verhaallijn als je de 'Pirates of the Caribbean'-films niet in volgorde kijkt?

  Ja, het kijken van de films in een andere volgorde kan leiden tot verwarring, omdat elk vervolg bouwt op de gebeurtenissen en karakterontwikkelingen van de vorige films.

  Zijn alle 'Pirates of the Caribbean'-films met elkaar verbonden?

  Ja, alle 'Pirates of the Caribbean'-films zijn met elkaar verbonden, met doorlopende personages en verhaallijnen. Hoewel sommige films, zoals 'On Stranger Tides', nieuwe personages en avonturen introduceren, zijn ze allemaal deel van dezelfde wereld en overkoepelend verhaal.

  Komen er nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-films?

  De mogelijkheid van nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-films hangt af van de plannen van de studio en filmmakers. Het is aan te raden om officiële aankondigingen of nieuwsupdates te volgen voor de meest recente informatie over toekomstige films in de serie.


  Over de auteur

  Mijn naam is Dave en ik ben gepassioneerd door alles wat met films te maken heeft. Van klassiekers tot de nieuwste blockbusters, ik deel graag mijn inzichten, recensies en analyses met jullie, mijn mede-filmfanaten. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor het vertellen van verhalen, neem ik je mee op een boeiende reis door de wereld van cinema.

  Misschien ook interessant

  Ahoy, filmliefhebbers en piratenfans! Bereid je voor op een avontuurlijke reis door

  Lees verder

  Vandaag duiken we in de superheldenwereld van de Batman films. Deze iconische

  Lees verder

  Avengers, assemble! Maak je klaar voor een reis door de hightech wereld

  Lees verder
  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >