Top Amazon Prime series over reizen voor Avonturiers!

Geschreven door Dave in maart 2024

Ben jij een avonturier die houdt van reizen en nieuwe plekken ontdekken? Dan hebben we goed nieuws voor je! Amazon Prime biedt een fantastische selectie van reisdocumentaires die je kunt bekijken vanuit het comfort van je eigen huis. Deze series nemen je mee op adembenemende avonturen over de hele wereld en geven je een dosis inspiratie voor je volgende reis. 

In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van de top Amazon Prime series over reizen die elke avonturier moet zien. Deze documentaires zijn niet alleen informatief, maar ook inspirerend. Ze laten je kennismaken met fascinerende bestemmingen, uitdagende avonturen en bijzondere mensen die hun passie volgen.

Dus pak je popcorn erbij en bereid je voor op een reis rond de wereld vanuit je eigen woonkamer!


Wat zijn de Top Amazon Prime series over reizen?

Wat zijn nou echt de leukste Amazon Prime series voor reizigers? Hieronder ontdek je de top 10 leukste series op Prime Video die gaan over de avontuurlijkste activiteiten. Van bergbeklimmen tot het ontdekken van de beste surfplekken ter wereld. Neem zeker deze 10 Amazon Prime series door en ontdek misschien wel jouw nieuwe avontuur.

Het kan zijn dat niet alle series in Nederland te zien zijn, aangezien ik sommige series ook in het buitenland gezien heb. Mocht dit het geval zijn, kun je altijd gebruik maken van een VPN. Op deze manier kun je alsnog de serie kijken, ook al ben je op dit moment in Nederland.


1. Valley Uprising

Valley Uprising is een inspirerende documentaire die de geschiedenis van klimmen in Yosemite Valley, een glaciale vallei in Yosemite National Park, vertelt. Het is een meeslepend verhaal over een rebelse tegencultuur die zich ontwikkelde in de jaren zestig, toen klimmers zich in deze prachtige vallei vestigden en nieuwe technieken en benaderingen van de klimsport ontwikkelden.

Valley Uprising neemt je mee op een avontuurlijke reis door de geschiedenis van het klimmen in Yosemite Valley. Je zult ontdekken hoe deze gedurfde klimmers solo-klommen, moeilijke rotsen beklommen zonder touw en nieuwe grenzen verlegden in de klimwereld. Hun avonturen en prestaties hebben de klimsport voorgoed veranderd.

De documentaire biedt een fascinerend inzicht in de rebelse tegencultuur die in Yosemite Valley is ontstaan en de impact ervan op de klimsport. Je zult versteld staan van de moed, passie en toewijding van deze klimmers, en geïnspireerd worden om zelf de grenzen van de klimsport te verkennen.


2. Under an Arctic Sky

Under an Arctic Sky is een adembenemende documentaire die het verhaal vertelt van zes moedige surfers die de noordkust van IJsland trotseren in hun zoektocht naar de perfecte golf. Deze surfers gaan extreme omstandigheden aan om hun passie voor surfen te volgen en worden geconfronteerd met de kracht van de natuur en de onvoorspelbaarheid van de Arctische omgeving.

Tijdens hun avontuurlijke expeditie worden ze beloond met prachtige landschappen, betoverend noorderlicht en golven die alleen op deze afgelegen locatie te vinden zijn. De documentaire neemt de kijkers mee naar het hart van IJsland, waar de surfers hun eigen grenzen verleggen en hun vaardigheden tot het uiterste testen.

De combinatie van epische surfbeelden en adembenemende natuurlijke schoonheid maken van Under an Arctic Sky een unieke kijkervaring. Het laat zien hoe passie en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot onvergetelijke avonturen, zelfs in de extreemste omstandigheden.


3. Meru

Meru is een spannende documentaire serie over reizen die het verhaal volgt van avonturiers Jimmy Chin, Conrad Anker en Renan Ozturk terwijl ze proberen de legendarische 'Haaienvin' in de Himalaya te beklimmen. Deze gigantische granieten richel in de Meru-berg is een ultieme uitdaging voor bergbeklimmers over de hele wereld.

Meru concentreert zich op de ongelooflijke passie en het doorzettingsvermogen van de klimmers, terwijl ze geconfronteerd worden met extreem weer, technische hindernissen en fysieke en mentale uitdagingen. Het verhaal onthult de diepe motivatie achter hun ambitie om het onmogelijke te bereiken.

"We wilden iets doen wat mensen voor onmogelijk hielden. Het was een gevecht tegen de natuur, tegen onszelf."
- Jimmy Chin, avonturier en filmmaker

Meru is niet alleen een indrukwekkende klimdocumentaire, maar biedt ook inzicht in de menselijke geest en de grenzen van doorzettingsvermogen. Het toont de kracht van teamwork, vriendschap en het vermogen van mensen om obstakels te overwinnen in de meest uitdagende omstandigheden.


4. National Parks Adventure

National Parks Adventure is een avontuurlijke documentaire die je meeneemt op een reis door de prachtige nationale parken van de Verenigde Staten. De documentaire volgt bergbeklimmer Conrad Anker, fotograaf Max Lowe en kunstacademiestudent Rachel Rohl terwijl ze fietsen, wandelen en klimmen door de ongerepte natuur van Amerika. Het laat zien hoe divers en indrukwekkend de natuur in de Verenigde Staten kan zijn.

5. Losing Sight of Shore

Losing Sight of Shore volgt de buitengewone reis van vier dappere vrouwen, het Coxless Crew genaamd, die de Stille Oceaan overroeiden van Amerika naar Australië. Tijdens hun negen maanden durende tocht van 13.000 km werden ze geconfronteerd met extreme mentale en fysieke uitdagingen. De documentaire vertelt het verhaal van hun volharding, vriendschap en de kracht van de menselijke geest.


6. Surfwise

Surfwise is een boeiende biografie over het bijzondere leven van Dorian 'Doc' Paskowitz, een arts die met zijn vrouw en negen kinderen de wereld rondreisde op zoek naar de beste surfplekken. De documentaire laat de mooie stranden, de familieproblemen en het nomadenbestaan van een surfer zien. Het is een interessante kijk op het leven van een gepassioneerde surffamilie.

Het leven van Dorian 'Doc' Paskowitz

Dorian 'Doc' Paskowitz was een arts die de conventionele geneeskunde achter zich liet en zijn leven wijdde aan het surfen en het ontdekken van de beste golven over de hele wereld. Samen met zijn vrouw Juliette en hun negen kinderen reisde hij in een camperbusje langs de kusten van verschillende landen, altijd op zoek naar de perfecte golven.

"Surfen is mijn religie, de oceaan is mijn kerk en elke golf is een zegen." - Dorian 'Doc' Paskowitz

Een nomadisch bestaan

Het nomadenbestaan van de Paskowitz-familie was uniek en stelde hen in staat om de vrijheid van het surfen te ervaren terwijl ze de wereld ontdekten. Ze leefden eenvoudig en volgden hun passie voor surfen, wat resulteerde in een bijzonder boeiend en soms uitdagend familieleven.

Een kijkje in de surfcultuur

Surfwise biedt ook een diepgaande kijk op de surfcultuur, de gemeenschap en de toewijding die nodig is om een surfer te zijn. De documentaire belicht de uitdagingen en de connectie met de natuur die surfers ervaren, evenals de positieve impact die surfen kan hebben op het lichaam en de geest.

Surfwise is een inspirerende en meeslepende documentaire die een kijkje geeft in het leven van een familie die leefde voor het surfen. Het laat zien dat het volgen van je passie en het nastreven van avontuur soms leidt tot een uniek en niet-traditioneel leven. Surfwise is een must-see voor alle surfers en avonturiers die geïnspireerd willen worden door het verhaal van de Paskowitz-familie.


7. Higher

Higher is een inspirerende reisdocumentaire over Jeremy Jones, een pionier in de wereld van het big mountain snowboarden. De documentaire volgt zijn reis vanaf zijn jeugd in Cape Cod tot zijn extreme avonturen in Alaska en de HimalayaHigher laat de passie en het doorzettingsvermogen van Jeremy Jones zien en toont de adembenemende schoonheid van het snowboarden in de ruige bergen.

Jeremy's Jeugd vol Avontuur

Jeremy Jones groeide op in Cape Cod, omringd door de oceaan. Maar in plaats van te surfen, ontdekte hij zijn liefde voor de bergen en het snowboarden. Op jonge leeftijd begon hij zijn avontuurlijke reis naar de top van 's werelds meest uitdagende bergtoppen.

Big Mountain Snowboarden

Higher dompelt je onder in de wereld van big mountain riding, waarbij snowboarders extreme en steile hellingen bedwingen. Jeremy Jones heeft een revolutie teweeggebracht in deze sport en heeft nieuwe grenzen verlegd met zijn moed en technische vaardigheden.

Expeditie naar Alaska en de Himalaya

In Higher volgen we Jeremy Jones terwijl hij op avontuur gaat in twee van 's werelds meest uitdagende sneeuwparadijzen: Alaska en de Himalaya. Deze gebieden bieden de perfecte omgeving voor big mountain riding, met steile hellingen, diepe poedersneeuw en adembenemende uitzichten.

Betrokkenheid bij Milieubescherming

Naast zijn snowboardcarrière is Jeremy Jones ook een fervent voorvechter van milieubescherming. Hij richtte Protect Our Winters op, een organisatie die zich inzet voor het behoud van winterse sportgebieden en het tegengaan van klimaatverandering.

Higher is een echte must-see voor liefhebbers van snowboarden en avonturiers die willen genieten van adembenemende beelden, inspirerende verhalen en de energie van het big mountain riding.


8. The Dawn Wall

The Dawn Wall is een spannende serie over reizen die de uitdaging volgt van bergklimmers Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson bij het beklimmen van de meest geduchte rotsformatie in Yosemite National Park, de Dawn Wall. De documentaire toont de ongelooflijke vaardigheden en vastberadenheid van de klimmers terwijl ze de berg beklimmen zonder hulpmiddelen. Het is een adembenemend verhaal van vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Een Heroïsche Klim

De Dawn Wall, een gigantische granieten richel in Yosemite National Park, staat bekend als een van de moeilijkste en meest uitdagende rotsklimroutes ter wereld. Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson namen de onmogelijke taak op zich om deze bijna loodrechte wand te beklimmen, waarbij ze zich alleen lieten leiden door hun eigen vaardigheden en doorzettingsvermogen.

"De Dawn Wall is een ongelooflijke uitdaging die alleen de meest gedreven en vastberaden klimmers kunnen aangaan. Het vergt jaren van training en voorbereiding om deze immense rotsformatie te kunnen bedwingen." - Tommy Caldwell

Kenmerken van de Klim

De Dawn Wall is een klimroute van 914 meter hoogte. Het beklimmen van deze uitdagende wand vereist niet alleen technische bekwaamheid, maar ook ultieme fysieke en mentale kracht. Tommy en Kevin besteedden meer dan zes jaar aan het plannen en voorbereiden van hun klimpoging voordat ze uiteindelijk de uitdaging aangingen.

Doorzettingsvermogen en Inspiratie

De documentaire The Dawn Wall laat zien wat er nodig is om je dromen na te jagen en je grenzen te verleggen. Het verhaal van Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson dient als inspiratie voor avonturiers en klimliefhebbers over de hele wereld. Het illustreert de kracht van vastberadenheid en doorzettingsvermogen in het bereiken van ogenschijnlijk onmogelijke doelen.

De klimmers brachten dagenlang door op de wand, waarbij ze elke beweging zorgvuldig planden en uitvoerden. Ze trotseerden extreme weersomstandigheden en overwonnen persoonlijke uitdagingen om uiteindelijk de top van de Dawn Wall te bereiken. Hun succesvolle beklimming blijft een mijlpaal in de geschiedenis van het bergbeklimmen.

De documentaire The Dawn Wall is een eerbetoon aan de ongelooflijke prestaties van Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson. Het nodigt de kijkers uit om hun eigen angsten en beperkingen te overwinnen en te streven naar het onbereikbare.


9. The Barkley Marathons - The Race That Eats Its Young

The Barkley Marathons is een fascinerende documentaire die een handvol deelnemers volgt tijdens de zware en unieke Barkley Marathons, een race door de wildernis van Tennessee waarbij deelnemers vijf marathons moeten voltooien in minder dan tweeënhalve dag zonder kaart of wegwijzers. De documentaire laat de ongelooflijke uitdaging en de strijd met zichzelf zien die de deelnemers aangaan tijdens deze bijzondere race.

“The Barkley Marathons is geen gewone marathon. Het is een extreme uitdaging die getalenteerde hardlopers test op fysiek en mentaal uithoudingsvermogen.”

Tijdens de Barkley Marathons worden deelnemers geconfronteerd met ruig terrein, zware beklimmingen en streng tijdslimieten. Het is geen race voor bangeriken, maar eerder voor diegenen die zich willen testen in extreme omstandigheden. Het gebrek aan begeleiding en navigatie-apparatuur maakt het nog uitdagender. De deelnemers moeten volledig vertrouwen op hun instinct en doorzettingsvermogen om de finish te bereiken.

“The Barkley Marathons daagt deelnemers uit om hun grenzen te verleggen en het onmogelijke mogelijk te maken. Het vereist een diepgaande fysieke en mentale voorbereiding, evenals een enorme vastberadenheid om door te gaan, zelfs wanneer de uitdaging bijna onoverkomelijk lijkt.”

De documentaire volgt een aantal deelnemers in hun reis om de finishlijn van de Barkley Marathons te bereiken. Hun individuele verhalen en persoonlijke motivaties worden belicht, waardoor de kijkers een diepgaand inzicht krijgen in de mentale en fysieke strijd die ze doormaken.

De Barkley Marathons is niet zomaar een race, het is een ultieme test van doorzettingsvermogen, veerkracht en mentale kracht. De documentaire wekt bewondering voor de deelnemers en inspireert anderen om hun eigen grenzen te verleggen. Als je op zoek bent naar een buitengewone uitdaging, dan is de Barkley Marathons misschien wel iets voor jou.


10. Tales By Light

Tales By Light is een prachtige serie over reizen die het verhaal achter de foto's van gerenommeerde natuurfotografen laat zien. De serie volgt de fotografen tijdens hun reizen naar verschillende gebieden over de hele wereld en laat zien hoe ver ze gaan om het perfecte plaatje te maken. Het is een inspirerende kijk op de diversiteit en schoonheid van de natuurlijke wereld.

Andere bekeken ook: Dit is alles wat je moet weten over de streamingdienst Viaplay!


Conclusie

Deze top Amazon Prime Video series over reizen zijn een must-see voor avonturiers. Ze nemen je mee op adembenemende reizen over de hele wereld en inspireren je om zelf op avontuur te gaan.

Of je nu fan bent van bergbeklimmen, surfen, snowboarden of gewoon wilt genieten van prachtige natuurlijke landschappen, deze series bieden voor elk wat wils. Ze tonen de schoonheid van de natuur, de uitdagingen waar avonturiers mee te maken krijgen en de kracht van de menselijke geest.

Laat je inspireren door deze top Prime Video series en ga op reis. Stap uit je comfortzone en ontdek wat de wereld te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je volgende avontuur of gewoon wilt genieten van een spannende reis vanuit huis, deze series zullen je zeker niet teleurstellen. Bereid je voor op een adembenemende reis boordevol avontuur en inspiratie!


Veelgestelde vragen

Wat maakt "Valley Uprising" uniek als een documentaire over reizen en avontuur?

"Valley Uprising" is uniek vanwege zijn focus op de geschiedenis van klimmen in Yosemite Valley en de rebelse tegencultuur die daar in de jaren zestig ontstond. Het benadrukt de moed en innovatie van klimmers en hun invloed op de klimsport.

Hoe brengt "Under an Arctic Sky" een unieke reiservaring?

Deze documentaire vertelt het verhaal van surfers die de extreme omstandigheden van de noordkust van IJsland trotseren. Het combineert surfavonturen met de schoonheid van het Arctische landschap, inclusief het noorderlicht.

Wat onthult "Meru" over avontuur en menselijke veerkracht?

"Meru" volgt drie klimmers in hun poging om de 'Haaienvin' van de Meru-berg in de Himalaya te beklimmen. Het onthult hun passie, doorzettingsvermogen en de mentale en fysieke uitdagingen van zo'n extreme klim.

Wat toont "National Parks Adventure" over Amerikaanse nationale parken?

Deze documentaire neemt je mee op een reis door de Amerikaanse nationale parken. Het toont de diversiteit van de natuur in de VS door de ogen van avonturiers als Conrad Anker en fotograaf Max Lowe.

Wat is het belangrijkste thema van "Losing Sight of Shore"?

Deze documentaire volgt vier vrouwen die de Stille Oceaan overroeien. Het benadrukt hun ongelooflijke fysieke en mentale kracht, doorzettingsvermogen, en de kracht van teamwerk tijdens hun negen maanden durende tocht.


Over de auteur

Mijn naam is Dave en ik ben gepassioneerd door alles wat met films te maken heeft. Van klassiekers tot de nieuwste blockbusters, ik deel graag mijn inzichten, recensies en analyses met jullie, mijn mede-filmfanaten. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor het vertellen van verhalen, neem ik je mee op een boeiende reis door de wereld van cinema.

Misschien ook interessant

Disney Plus is een videostreamingdienst van Disney, vergelijkbaar met Netflix. Met Disney

Lees verder

Ben jij een avonturier die houdt van reizen en nieuwe plekken ontdekken?

Lees verder

Amazon Prime Video is een populaire videostreamingdienst van Amazon, beschikbaar in Nederland.

Lees verder
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>